Presentació

SALUTACIÓ A TOTS ELS SOCIS DE L’ASSOCIACIÓ DE VEÏNS DE STA. EUGÈNIA DE TER

Com a nou president de l’AV de Sta. Eugènia de Ter voldria agrair  la confiança dipositada en mi pels socis i sòcies de l’Associació per exercir el càrrec el proper any.

En primer lloc voldria convidar-vos a tots a formar un equip on les responsabilitats i decisions siguin realment compartides, i on tots, dia a dia, anem renovant  la il·lusió i compromís per millorar el nostre barri. Voldria que valoréssim les aportacions que cadascú faci a la Associació segons les pròpies possibilitats i no com una obligació.  Tant valorat ha d’estar el que doni una hora com el que en  doni trenta. La suma d’esforços és el que compta de cara el resultat final. Hem de treballar per apropar més veïns a l’Associació, especialment voldria fer una crida als joves i a tots els nouvinguts  d’altres llocs del país o de fora de l’estat. Com més siguem més escoltada serà la nostra veu i  més coses podrem aconseguir.

Crec que estem en un moment delicat pel nostre barri. En primer lloc s’estan donant una sèrie de canvis socials importants com el fenomen de l’immigració i els canvis econòmics que dia a dia afecten més la nostra butxaca. En segon lloc a través del Pla de Barris estant en marxa una sèrie de canvis urbanístics, sobre els que hem d’estar vigilants perquè realment siguin beneficiosos pels que hi vivim.
Davant d’aquesta situació crec que entre tots hem de construir una nova convivència social, hem d’exigir un nivell d’inversió pública que dignifiqui el nostre barri i que almenys iguali els impostos que tots paguem. Hem d’exigir que el nostre barri tingui els mateixos serveis i prestacions que qualsevol barri de Girona. Per tot això i més es que les associacions de veïns tenen la seva raó d’existir. Però per aconseguir uns mínims resultats ho hem de volguer-ho fer entre tots, no és una tasca d’un president i una Junta solsament.
Tenim el repte de la Frontissa de Sta Eugènia, de la Marfà, de l’arranjament de la Plaça del Vaixell, de la reconversió de la Biblioteca Salvador Allende, de l’arranjament dels carrers, de la neteja del barri, de la cura dels arbres i les poques plantes que ens queden, de reivindicar espais i locals pels adolescents i joves, de fer un barri més agradable per la gent gran, d’ajudar a integrar a tots els nouvinguts, de millorar els serveis educatius i socials … i aquí afegiu tot el llarg etcètera que cadascú sap i que invito a compartir.

Un punt important és la conservació de l’identitat i darrers vestigis de l’antic poble de Sta. Eugènia de “TER” (un riu en perill d’extinció sinó vigilem). En aquest sentit un repte important per aquest any crec que hauria de ser la reconstrucció i ubicació d’un dels símbols identitaris més importants, que encara ens queden: “El Pont del Dimoni”. Diversos col·lectius  ja s’estan mobilitzant per aconseguir-ho i els hem de recolzar.

Hem de seguir cuidant el treball i llegat de l’Associació durant els darrers anys. Hem de mantenir les celebracions festives que tant uneixen el barri: La Festa Major, el Carnestoltes, la Marxa Popular, la Quina, l’arribada dels patges dels Reis Mags, … així com la participació en assemblees veïnals pels problemes que van sortint.
En aquests sentit voldria reconèixer la tasca feta pel president, i els vocals sortits a la darrera assemblea general, perquè al marge de les diferències, s’ha de valorar a les persones que donen part del seu temps i entusiasme al barri. No és fàcil en uns temps tant individualistes fer alguna cosa per tots.
Finalment aquesta salutació va també per la resta d’associacions i entitats del barri perquè seguim apropant-nos i treballant en projectes i activitats conjuntes en benefici de tots ciutadans d’aquest barri.

Per acabar us faig saber que el dimarts 3 de juny a les 20 hores es tornarà afer una assemblea general per nomenar el tresorer que a la darrera assemblea va quedar vacant. Recordar que tots els primers dimarts de cada més hi ha reunió de junta a les 20 hores i que aquestes reunions son obertes a tots els socis.

Ramon Macaya

15/05/2008

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s