Presentació

PRESENTACIÓ DE LA NOVA JUNTA

La nova junta suposa una renovació de tots els càrrecs. És una junta consensuada entre totes les interessades en participar-hi, i s’ha pogut constituir d’acord amb una comprensió comuna que cal reforçar la veu del barri de Santa Eugènia.  És necessària una veu forta per negociar   les reformes  que cal portar a terme en el barri i millorar  la qualitat de vida. Una veu que s’enfortirà portant a terme treballant conjuntament, tot defensant la qualitat de vida de tots els veïns i veïnes.

La nova candidatura es fonamenta en la cooperació entre les entitats del barri,  en la tasca d’enfortir el bon nom de Santa Eugènia de Ter i la dignitat dels conciutadans que hi vivim.  Des de la independència i de la finalitat social de cada entitat, considerem que ens hem de coordinar a l’hora de presentar les nostres propostes i reivindicacions a l’Ajuntament.

La ciutat de Girona, a diferència d’altres municipis, no ha institucionalitzat una representació veïnal.   Això és una feblesa que hem pogut constatar en molts aspectes de les decisions que es prenen en el barri; la més recent la remodelació del parc infantil de la plaça del Barco.  És per això que necessitem que l’Ajuntament de Girona institucionalitzi la representació veïnal; que sigui una norma escrita,  la consulta als representants veïnals i el respecte a la seva opinió, a l’hora de prendre decisions sobre el barri.   Ho necessitem perquè  volem que les nostres reclamacions o propostes  siguin representatives de tot el barri i no d’una entitat.

Vagi per endavant, que les Juntes de l’associació, incloent-hi la nova, ho pot fer millor o pitjor, però qui pren les decisions que afecten el barri i les porta a terme és l’Ajuntament de la ciutat; és a ell amb qui  hem de negociar, i si cal,  confrontar-nos-hi.  Compartim, com a conclusió del balanç de les anteriors etapes de l’associació, que hem d’aprendre a escoltar i a consensuar. Treballant amb aquest criteri, s’anirà consolidant la unitat veïnal.

I també a comunicar;  fer una difusió continuada, amb els mitjans més eficaços, de les polítiques municipals que ens afecten, de les activitats socials i culturals que es porten a terme, i de les diferents opinions que hi ha en el barri sobre la convivència.

Per últim,   dur a terme una assemblea anual com a mínim, tal com  estableixen els estatuts, demanar  als socis que donin suport a  l’actuació de la junta o que revoquin les seves responsabilitats.  El soci és el que mana.

La nova junta, d’acord amb els estatuts, estarà formada pel president,  una secretària, una tresorera i 8 vocals, a més hi haurà les comissions de treball, les que ja estan actives i les que es puguin formar  de nou.

A Santa Eugènia de Ter, el 29 de juny de 2021

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s