Volem resoldre els problemes en pau, sense odi ni violència.

L’AVV us informa que el proper dissabte ve un partit d’extrema dreta a fer un míting a la plaça del Barco. En els seus discursos, culpa dels problemes socials a les famílies i treballadors immigrants, a les dones i als joves. Venir a fer aquest discurs en el nostre barri, on conviuen en pau 70 cultures d’arreu del món és venir a provocar. El seu discurs  fomenta la xenofòbia i l’odi, i va acompanyat de soroll i de malestar veïnal. Els jutges, alguns simpatitzants d’aquest partit, els garanteixen el dret d’expressió; un dret que no tindrien en altres països on hi ha una democràcia més consolidada i on són més respectuosos amb les minories. 
 
No volem vulnerar el seu dret d’expressar-se, però també volem fer valer el nostre  i dir  ben alt que aquest partit porta el mal viure al barri. L’AVV recomana al veïnat que no faci cas del que diuen: menteixen, manipulen els fets, exageren els problemes, en definitiva, busquen culpables en comptes de donar solucions. Per tant, venen expressament al nostre barri a provocar. 
 
És veritat que en el barri de Santa Eugènia hi ha problemes. Hi ha veïns i veïnes a l’atur i sense recursos per mantenir les seves famílies. Els serveis socials, així com el CAP i els hospitals Trueta i Santa Caterina estan desbordats pels pocs recursos que inverteix l’Administració; falten metges, mestres, infermeres, electricistes, pagesos, paletes… Els preus dels lloguers no paren de pujar, així com el dels aliments, la llum, el gas… I això no és culpa de la població d’origen estranger. Els responsables de tot això són els que governen, els que estan a les “Cortes españolas” –com ells.  Els que governen no viuen a Santa Eugènia. En el nostre barri no hi viuen aquests polítics. El nostre barri és un barri de gent honrada.
 
Veïns i veïnes, no feu cas d’aquests que escampen xenofòbia i odi pels nostres carrers.  Feu cas de la saviesa popular quan ens diu: “Qui sembra vents recull tempestats.”
 

 Santa Eugènia, 9 de març de 2023
 

Advertisement

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s